Povećanje penisa - Sve ono što nećete čuti od svog hirurga

Ukoliko želite da povećate svoj penis hirurškim putem, dobro se informišite o mogućim rizicima koji vas čekaju. Jednom kada se podvrgnete operaciji, vaš penis nikada neće biti isti kao pre operacije (i to ne uvek u dobrom smislu).


Da li operacije uvećanja penisa deluju?

Operacije povećanja rade upravo to što im ime govori – menjaju normalnu veličinu penisa. Rezultati su individualni, kako od pacijenta do pacijenta tako i od hirurga do hirurga. Ove operacije penisa NEĆE rezultirati da imate najveći penis na svetu, ali njima se može postići značajno uvećanje.


Dobro se raspitajte pre nego što donesete odluku kom ćete stručnjaku genitalne hirurgije prepustiti svoje telo.

Najbolje je imati pravilnu informaciju, pozitivan stav i realna očekivanja pre samog upuštanja u proceduru povećanja penisa jer vas u suprotnom možda očekuje veliko razočaranje.


Detaljan opis operacije povećanja penisa sa fotografijama pre i posle možete pogledati ovde


Informacije koje vam se serviraju sa web portala utiču na vas da stvorite pogrešnu sliku o veličini svog penisa.

Naučni rad objavljen 2007 godine u eminentnom časopisu BJU International navodi da je prosečna dužina penisa u erekciji 14–16 cm, a obim 12–13 cm. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17355371


Kako na vas utiče ova izjava? Da li se osećate manje vrednim u odnosu na prosek?Stvarnost je malo drugačija, prosečna dužina penisa u erekciji je 12.5 cm, a sve svetske naučne studije su utvrdile direktnu povezanost dužine penisa sa antropološkim parametrima – visinom, težinom, kao i odnosom kažiprsta i domalog prsta na ruci muškarca.


Penis u erekciji, dužine manje od 9 cm smatra se malim penisom, a manji od 4-5 cm je mikropenis.


Muškarci mogu prilično lako podcieniti veličinu svog penisa. Da biste videli realnu sliku svog penisa, probajte da se skinete pred ogledalom. Penis izgleda mnogo duže i veće kada se gleda sa strane ili odozdo nego kada se posmatra odozgo.


Tržište plastične i estetske hirurgije je preplavljeno oglasima o sigurnim i efektnim, gotovo magičnim metodama povećanja penisa. Lekari – hirurzi se hvale zadovoljnim pacijentima, dok nijedna web stranica ne spominje koje su to veoma česte komplikacije udružene sa manipulacijom veličine penisa.Koji je najbolji odgovor na pitanje: "Kako povećati svoj penis?"

Ovde ćemo izneti relevantne činjenice bazirane na iskustvu našeg tima urogenitalnih rekonstruktivnih hirurga dugoj preko 15 godina. U svojoj praksi smo se susreli sa mnoštvom pacijenata kod kojih su primenjene eksperimentalne procedure uvećanja penisa. Možda vam se neće svideti ono što možete saznali u daljem tekstu.Tehnike hirurškog povećanja penisa - najčešći benefiti i komplikacije koje se javljaju nakon njih


Razlikuju se tehnike kojima se povećava dužina od tehnika kojima se povećava obim tj širina penisa. Nećemo se baviti centrimetrima jer je svako telo drugačije…Povećanje obima penisa neregistrovanim nemedicinskim filerima

Ovo je najopasnija procedura uvećanja obima penisa.

Parafin i vazelin ubrizgani ispod kože penisa uvek daju komplikacije: neravnine, kvrge, infekcije, gangrena sa gubitkom kože pa i celog penisa. Nakon ubrizgavanja ovih supstanci gotovo uvek je potrebna ozbiljna rekonstruktivna hirurgija genitalija kako bi se uklonili neželjeni efekti i spasao penis od daljeg propadanja.


Povećanje širine penisa hijaluronskim filerima

Ovo je najpraktičnija metoda uvećanja obima penisa. U prostor ispod kože penisa se ubrizgava 30-50ml hijaluronskog filera. Postiže se trenutno povećanje obima penisa koje se vremenom smanjuje.

Prednost ove procedure je što se može raditi ambulantno, u lokalnoj anesteziji i ukoliko pacijent želi, process se može ponavljati u relativno kratkom roku, nakon par meseci. Pacijent odmah nakon intervencije ide kući. Period apstinencije nakon intervencije je oko 4 nedelje. Takodje, ako ne dodje do željenih estetskih rezultata, prednost upotrebe hijaluronskih filera se sastoji u reverzibilnosti postupka upotrebom enzima koji rastvara hijaluron – hijaluronidaza.

Nedostatak ove procedure je gubitak simetrije, pojava neravnina i čvorova ispod kože. Nakon 6 do 12 meseci hijaluron se resorbuje i javlja se potreba za ponovnim tretmanom.


Povećanje širine penisa sopstvenom mašću - lipofiling

Uzimanje masti se radi liposukcijom, najčešće iz pubične regije jer se na taj način može dodatno uvećati penis u dužini. Nakon specijalne obrade aspiriranih masnih ćelija, i dodatka PRP-a, mast se pomoću posebnih tupih igala (kanila) ubrizgava u prostor ispod kože penisa.

Prednost ove metode je u tome što se koristi sopstveno tkivo te je rizik od infekcije jako mali. P