Penilni implanti: prednosti i mane ugradnje


Kada govorimo o penilnim implantima, šta vam prvo pada na pamet?


Veliki broj muškaraca povezuju implant sa željom da se poveća penis. Drugi zamišljaju da se penilni implanti koriste za ispravljanje anatomskih deformacija penisa. Mnogi se stide da razgovaraju o ovom pitanju, zbog toga što znaju da mogu biti javno povezani sa problemom erektilne disfunkcije, a niko ne želi da mu se razotkriva intima.Proteza u stvari služi da doprinese čvrstini penisa i da reši problem erektilne disfunkcije koja nije reagovala na konzervativnu terapiju lekovima, udarnim talasima ili injekcijama. Ipak, ne treba da Vas je sramota. Ako imate problem koji se može rešiti samo ugradnjom penilne proteze, znajte da postoje mnoga naučna istraživanja koja dokazuju sigurnost i zadovoljstvo nakon ugradnje penilnog implanta.Nasuprot mišljenju nekih lekara da je ugradnja proteze hir razmaženih pacijenta, postoje ogromne prednosti ovakvog lečenja.


Ako ste još uvek u nedoumici, pogledajte koje su prednosti, a koje su mane ugradnje penilne proteze, i razmislite o mogućnosti povratka jako važnog dela Vašeg života.

Ipak, ako Vam tema i dalje zadaje neprijatnost, profesionalna pomoć sertifikovanog terapeuta može razjasniti nedoumice i dovesti Vas do sigurne odluke.Odakle da počnem?

Pre ugradnje penilne proteze, Urolog – Androlog mora uraditi detaljnu kliničku procenu kako bi odbacio mogućnost nehirurškog lečenja impotencije lekovima ili regenerativnim protokolom (LSWT+PRP+HA+VEP).


Ugradnja proteze se radi kod muškaraca koji su izgubili erekciju, kada je tretman lekovima bezuspešan, ili se ne preporučuje jer može biti opasan po život muškarca, i kada se proceni da regeneretivno lečenje neće dati rezultate. Ukoliko ima nedoumica da li je proteza potrebna ili nije, davanjem vazoaktivne injekcije u penis uz dopler ultrasonografiju krvnih sudova penisa nedvosmisleno se isključuje svaka sumnja da je ugradnja penilne proteze jedini put ka zdravom seksualnom životu.


Važno je uraditi dobru kliničku procenu muškarca kako bi se prepoznalo da li je uopšte potrebna ugradnja penilne proteze. Tokom procene određuje se i adekvatan tip proteze prema manuelnim sposobnostima muškarca, kao i prema obliku penisa.


Nemojte propustiti priliku da pitate doktora o svim nejasnoćama u vezi hirurške intervencije, perioda pre i nakon operacije. Ako je vaš problem doveo do smanjenja penisa, ugradnji penilne proteze mora prethoditi rekonstrukcija oblika i veličine penisa. Ovakav sled hirurških procedura direktno pozitivno utiče na stepen vašeg zadovoljstva nakon operacije.Prednosti penilne proteze


Nakon medicinske evaluacije, dijagnostikovano Vam je oboljenje koje se leči ugradnjom penilne proteze. Šta sad?

Pre nego što počnete da brinete, morate znati da procedura ugradnje implanta donosi trajno poboljšanje kvaliteta Vašeg seksualnog života, dovodi do stanja sigurnosti koje je esencijalno za Vašu sreću i samopoštovanje, doživotni povratak čvrstine penisa i zdravog seksualnog života.Penilni implant je zadužen za oporavak zdravlja vašeg penisa i da u presudnom momentu obezbedi punu snagu, garantujući kvalitet i sigurnost prilikom svakog seksualnog odnosa.Povratak samopouzdanja

Muškarci koji imaju dugoročne probleme sa erekcijom zapadaju u psihološke probleme koji direktno utiču na kvalitet života. Nedostatak samopouzdanja zbog znanja da nećete funkcionisati tokom seksa može značajno smanjiti kvalitet i onako oslabljene erekcije. Proteza vam daje moć da svaki put iznenadite partnera čvrstom erekcijom po vašoj želji.Povratak zdravom seksualnom životu

Nisu određene godina u kojima bi se telo penzionisalo i odustalo od aktivnog seksualnog života. Mnogi muškarci sa erektilnom disfunkcijom, ponekad i starijeg životnog doba, odustaju od važnog aspekta života zbog osećaja nesigurnosti. Morate biti upoznati da vam penilna proteza može u potpunosti vratiti zadovoljstvo seksualnog odnosa sa vašim partnerom.Nedostatci penilne proteze


Sam akt postavljanja penilne proteze je izuzetno bezbedna hirurška procedura u rukama urologa – androloga posebno obučenog za ugradnju penilnih proteza.


Nepravilnom ugradnjom penilne proteze od strane neiskusnog hirurga izlažete se nepotrebnim komplikacijama: skraćenju penisa, gubitku erogenog osećaja, estetskom deformisanju penisa, trajnoj pojavi bolova ili infekciji.


Najteža komplikacija nestručne ugradnje penilne proteze je nekroza tkiva i posledičnim gubitkom glansa penisa.


Klasično zdravstveno osiguranje ne pokriva sve troškove hirurške ugradnje penilne proteze, te finansijski aspekt mnogim pacijentima može predstavljati prepreku da bi bili pravilno lečeni.


Kako bi s